وزارت عدلیه کنفرانس ملی هماهنگی در موارد مربوط به سیستم مدیریت قضایا را برگزار کرد

 19 حمل 1398

وزارت عدلیه کنفرانسی را به منظور معرفی سیستم مدیریت قضایا، مشکلات موجود و راه حل‌های آن در مورد پلان انتقال سیستم مدیریت قضایا، در هوتل صافی لاندمارک شهر کابل، برگزار نمود.

در این کنفرانس رییسان عدلیه ولایات، آمرین حقوق، قضایای دولت، مساعدت‌های حقوقی و مراکز اصلاح و تربیت اطفال ولایات و نمایندگان ادارات ذیربط اشتراک نموده بودند.

نخست جلالت‌مآب دکتر عبدالبصیر انور وزیر عدلیه ج.ا.ا، پیرامون موضوع کنفرانس و مسوولیت‌های وزارت عدلیه صحبت نموده و از رییسان عدلیه ولایات خواست که در راستای اعاده حقوق شهروندان، مساعدت‌های حقوقی و تعیین مساعد حقوقی برای مظنونین و متهمین بی‌بضاعت، جلوگیری از غصب زمین و دارایی‌های عامه و همچنان تجدید تربیت اطفال متخلف از قانون توجه جدی نمایند. وی هم‌چنان از مسوولین نهادهای عدلی و قضایی خواست تا حجز را به‌عنوان آخرین گزینه برای اطفال متخلف از قانون در نظر گرفته و بیشتر از بدیل‌های حجز که در قانون به آن اشاره شده، استفاده نمایند.

در ادامه این کنفرانس، فریحه ایثار نماینده اداره بین‌المللی مبارزه با مواد مخدر وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا، برنامه‌های این کنفرانس را معرفی نموده و از همکاری نهادهای عدلی و قضایی مخصوصاً وزارت عدلیه در راستای ایجاد سیستم مدیریت قضایا، ابراز سپاس و قدردانی نمود. وی هم‌چنان ثبت معلومات کامل مظنونان و متهمان را در این سیستم از سوی همکاران ولایتی، مهم توصیف کرد.

سید محمد هاشمی معین اداری وزارت نیز روی اهداف این کنفرانس صحبت نموده و این کنفرانس را یک فرصت خوب دانست تا رییسان عدلیه مشکلات موجود در سیستم مدیریت قضایا را مطرح نموده و راه حل‌های را جهت بهبود آن شریک سازند. وی روی تاریخچه و چگونگی ایجاد این سیستم صحبت نموده اضافه نمود که تا اکنون 70 هزارو 318 قضیه مدنی، 302 هزارو 541 قضیه جزایی و 432 هزارو 810 مشخصات افراد درج این سیستم گردیده است. معین وزارت عدلیه از رییس منابع بشری و رییسان عدلیه خواست که هر چه زودتر کارمندان بست‌های اعلان شده سیستم مدیریت قضایا را استخدام نمایند تا مشکلات از این ناحیه حل گردد.

در این کنفرانس پریزنتیشنی پیرامون سیستم مدیریت قضایا، تاریخچه، کاربردهای فعلی و چالش‌های موجود در آن، توسط محمد الیاس عادل، رییس تیم ولایتی بخش مدنی و تجارتی پروگرام حمایت سکتور عدلی افغانستان، ارایه گردید.

این کنفرانس برای سه روز برگزار گردیده و قرار است در این سه روز ریاست‌های قضایای دولت، حقوق، مساعدت‌های حقوقی، مراکز اصلاح و حقوق بشر وزارت عدلیه، پریزنتیشن‌هایی را پیرامون تطبیق سیستم مدیریت قضایا، کاربرد، چالش‌های موجود در آن ارایه نمایند تا راه حل‌های جهت بهبود آن دریافت گردد.

سیستم مدیریت قضایا به‌منظور بهبود حاکمیت قانون، شفافیت، حسابدهی، هماهنگی، حصول اطمینان از تامین عدالت و دسترسی آسان به معلومات قضایای که در ارگان‌های عدلی و قضایی در جریان قرار دارد، ایجاد گردیده است.